Tarta cu bacon si sparanghel

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 28 Iun 2020 | 1503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat pentru tarte
  • 1 buchet de sparanghel proaspat verde
  • 150 gr bacon cubulete
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • 150 gr cascaval
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • sare,piper, usturoi, ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bacon si sparanghel:

Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala  desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500 gr-sa acopere bine fundul tartei. Dam la cuptorul incins la 180 grade cca 15 minute-scoatem hartia cu boabele cu grija si dam iar la cuptor pt inca 5-6 minute. Scoatem si dam deoparte.

Pregatim umplutura;

Sparanghelul de spala si taiem partea de jos-ca e mai dura-oprim partea superioara cu varfurile intreaga. Fierbem tulpina putin si strecuram. Fierbem -dar mai putin varfurile-strecuram si dam deoparte.

Baconul se rumeneste bine intr-o tigaie -daca nue  ff gras adaugam putin ulei d emasline.

Ardeiul se taie cubulete si il calim putin in tigale-adaugam picioarele de sparanghel taiate felii-rondele -punem putina sare, piper si dam deoparte-scurgem surplusul de ulei. 

VArfurile de sparanghel se rumenesc frumos intr.o tigaie stropita cu ulei de masline . Rumenim pe toate partile si la final aduagam putin usturoi pisat. -punem sare, piper alb.-dam deoparte.; cascavalul se taie cubulete

-Batem ouale-aduagam smantana si restul ingredientele-scurse de surplusul de ulei-daca e nevoie adaugam sare, piper-dar cu grija ca fiecare ingredient a fost condimentat. TUrnam  in forma de tarta-asezam apoi la final  varfurile de sparanghel deasupra si dam la cuptor.

- Se las apana devine solid si putin rumenit.

 

TIPS-URI

1

cascavalul se poate inlocui cu parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovleac